هدف از ریاضیات
نوشته شده توسط : نت نیوز


«ریاضیات علم نظم است و موضوع آن یافتن، توصیف و درک نظمی است که در موقعیت‌های ظاهراً پیچیده پنهان است و ابزار اساسی این علم مفاهیمی هستند که به ما امکان می‌دهند این نظم را توصیف کنیم».

دکتر دیبایی، استاد ریاضی دانشگاه تربیت معلم تهران در معرفی این علم گفت:

«علم ریاضی اعتبار تجربیات طبیعی است که ما از گیاهان و سایر موجودات به دست می آوریم، علم ریاضی این تجربیات را تجزیه و تحلیل و تأیید می کند و آنها را توسعه می دهد.

دکترای ریاضیات، استاد ریاضی و رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز در مقدمه این علم می گوید: ریاضی علمی است که در شکل دادن به علوم دیگر است. علم ریاضی، و اگر امروز علم را نمی توان با زبان ریاضی بیان کرد، پس علم نیست.

اهداف سیستم حسابداری در دانشگاه:

1- ریاضی: هدف از این رشته تربیت افراد متخصصی است که دانش کافی در زمینه ریاضیات، تحلیل کمی، صنعت، اقتصاد و برنامه ریزی داشته باشند و بتوانند در سطوح بالاتر به تحصیل ادامه دهند.

2- ریاضی محض: هدف این شاخه از ریاضی تربیت افراد متخصص با آموزش های لازم برای ادامه تحصیل و انتقال ریاضیات به سطح دانشگاهی جهت مشارکت در تحقیقات علمی در ریاضیات می باشد. دانستن نحوه حل مسائل در قالب ریاضی و مدل سازی ریاضی از دیگر اهداف ریاضی محض است.

3-معلم ریاضی: هدف شعبه معلمان تربیت معلم و کارشناس ریاضی برای رفع نیازهای آموزش و پرورش کشور در مقطع پیش دانشگاهی است.

طبیعت:

برخلاف تصور برخی، ریاضیات مجموعه ای از فرمول ها و قواعد نیست که بتوان در هر مکان و هر زمان از آن استفاده کرد، بلکه ریاضیات به معنای درک مسئله و خوب فکر کردن برای رسیدن به پاسخ است و در این مهارت دانش آموز است. او باید حوصله و استقامت لازم را داشته باشد تا چندین ساعت به یک مسئله ریاضی فکر کند و در نهایت آن را با اصالت و خلاقیت حل کند.

پس از فارغ التحصیلی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این رشته می توانند در سازمان های دولتی برای وظایف مربوط به تجزیه و تحلیل مسئله، در بخش خصوصی برای موضوعاتی مانند طراحی سیستم برای بهینه سازی و بهره وری، در صنعت برای موضوعاتی مانند مدل سازی ریاضی و آموزش کار کنند. .و ساختن و... با به عهده گرفتن نقش های مختلف.

گرایش های ریاضی در مقطع کارشناسی:

رئیس انجمن بین المللی ریاضیدانان جهان در یازدهمین نشست آکادمی جهان سوم که اخیرا در تهران برگزار شد، گفت: بهتر است ریاضیات و کاربردهای آن را بگوییم تا ریاضیات خالص یا محض. به کار گرفته شده. ریاضیات، زیرا به گفته ریاضیدانان، هیچ مقوله ریاضی وجود ندارد که در مقطعی مفید نباشد."

وی تصریح کرد: ریاضیات محض بیشتر به مسائل و برهان ها، منطق ترکیبی و نحوه اثبات آنها می پردازد، در حالی که ریاضیات کاربردی نحوه حل و به کارگیری مسائل و به عبارتی در این زمینه، به کارگیری ریاضیات در مسائل اجتماعی را آموزش می دهد.

وقتی صحبت از ریاضیات محض می‌شود، نباید فکر کنید که فقط به حل مسائل نشسته‌اید، بلکه این علم، به‌ویژه علوم پیشرفته، ارتباط نزدیکی با طبیعت دارد، یا در غیر این صورت، ایده‌های ریاضی از اصل نشات نمی‌گیرند. . ذهن محققان، در حالی که ریاضی‌دانان اغلب از طبیعت الهام می‌گیرند، و همانطور که ژان باتیست فوریه، ریاضی‌دان معروف قرن نوزدهمی فرانسوی می‌گوید، "تفکر در طبیعت منبع کشف است. کارآمدترین شکست ریاضی."

 

به طور کلی ریاضی کاربردی شاخه ای از ریاضیات است که کاربردهای علمی خاصی دارد، مانند اقتصاد، کامپیوتر، فیزیک یا آمار و احتمالات و ریاضیات محض را شاخه ای مرتبط با نظریه ریاضی نیز می نامند، اما باید به آن توجه داشت. که امروزه این دو جریان به قدری با هم ادغام شده اند که نمی توان مرزی بین آنها قائل شد.

گاهی یک تئوری کاملاً ناب ​​وارد مرحله عملی می شود و در صورت مواجه شدن با مشکل در عمل به مدل باز می گردد و در نهایت پس از رفع ایرادات مجددا وارد استانداردهای عملکرد می شود. به عبارت دیگر بین ریاضیات کاربردی و محض تعامل و ارتباط وجود دارد و این دو شاخه از تأثیرات شاخه دیگر بهترین استفاده را می کنند و به همین دلیل یک ریاضیدان موفق باید هر دو شاخه را بشناسد.

اطلاعات مختصری در مورد دروس خاص در ریاضیات کاربردی

ریاضیات گسسته: هدف این دوره معرفی شاخه های مختلف ریاضیات گسسته و کاربردهای آنها با تمرکز بر اثبات و ارائه الگوریتم های مناسب است. سرفصل های این دوره: مقدمه ای بر معادلات دیفرانسیل و روابط عود، توابع مولد، تئوری شمول و طرد، نمودارها و ماتریس ها، متناظر و سایر کاربردهای گراف، جبر و کاربردهای آن و بلوک دیاگرام، مربع لاتین، صفحات نمودار، کدگذاری و رمزگذاری.

برنامه نویسی پیشرفته: در این دوره دانشجویان با مباحثی مانند برنامه نویسی مناسب، مستندسازی برنامه نویسی، برنامه نویسی ساختاریافته، آشنایی با زبان برنامه نویسی دوم و مقایسه آن با زبان اول، اشکال زدایی و تست برنامه، تایید برنامه ها، غیر عددی آشنا می شوند. الگوریتم هایی از جمله: پردازش رشته، روش های جستجو و مرتب سازی، آشنایی با کامپایلرها و سایر برنامه های مترجم، اجرای پروژه های بزرگ و غیره.

تحلیل عددی: هدف از این درس ارائه الگوریتم های عددی و بررسی خطاهای ناشی از حل عددی مسائل می باشد. با توجه به روش تکراری، همگرایی و نرخ همگرایی نیز مورد تاکید است. در این درس سرفصل های موجود عبارتند از: نمایش اعداد واقعی، انواع خطاها، تحلیل خطا، حل معادلات خطی، مشتقات عددی و انتگرال گیری، حل معادلات دیفرانسیل عددی و ....

 

ساختار داده ها: در این درس دانش آموزان با آرایه ها، بردارها، ماتریس ها، سطرها و ردیف ها، لیست های پیوندی، خطی، دایره ای، نحوه نمایش و استفاده از لیست های پیوندی، درختان و جریان آنها، نحوه نمایش و استفاده از درختان، درخت تصمیم آشنا می شوند. . ، نمودارها و نمایشگرها مقدمه ای بر تخصیص حافظه پویا و مسائل مربوط به آن.

تحقیقات عملیاتی: در این دوره دانشجویان دارای زمینه های تحقیق در عملیات، انواع مدل ها و مدل های ریاضی، سیستم های خطی، مدل های شبکه و حمل و نقل، سایر مدل های مشابه، آشنایی با سیستم های تغییر واقعی، سیستم های دینامیکی، سیستم های غیر خطی و مدل های احتمالی آنها می آیند

آینده کار، بازار کار، درآمد رشته ریاضی:

وی ادامه داد: استفاده از ریاضیات در علوم مختلف غیرقابل انکار است، به عنوان مثال، موضوع تحلیل تابعی در مکانیک کوانتومی کاربردهای زیادی دارد یا در بیشتر رشته های مهندسی از معادله La Lacy استفاده می شود که یک معادله ریاضی است، نظریه احتمالات و نظریه گروه ها بسیار نقش دارند نقش مهمی در جامعه شناسی دارد به طور کلی باید گفت که تمامی صنایع دارای زیرساخت ریاضی هستند و به همین دلیل در تمامی مراکز صنعتی و تحقیقاتی جهان ریاضیدانان در کنار مهندسان و دانشمندان سایر علوم حضور فعال دارند و آنچه در نهایت ارائه می شود نتیجه کار گروهی آنهاست.

یک استاد دانشگاه با مدرک دکترای ریاضی درباره فرصت های شغلی در ایران می گوید:

وی ادامه داد: اگر شغل در جامعه ما جنبه علمی دارد به این معنا نیست که برای ریاضیدان شغلی وجود ندارد زیرا می تواند مسائل را به صورت علمی حل کند بلکه حضور ریاضیدانان در مراکز تحقیقاتی و صنعتی باید پررنگ تر باشد.

مرجع مقاله: https://lotusmath.ir/





:: بازدید از این مطلب : 20192
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 7 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: